Inauguració exposició "Guarnir el món de festa. Espai urbà, espai humà": projecció pel·lícula documental inèdita enregistrada a la Festa Major del 1935 al Centre Artesà Tradicionàrius

dissabte, 17 juny, 2017 to diumenge, 16 juliol, 2017

Aquesta exposició proposa un recorregut emocional comparatiu per l’espai urbà que la festa transforma en espai humà en ciutats com Barcelona, València, Lisboa o Medellín. La mostra presenta instantànies fotogràfiques, veritables documents etnogràfics i audiovisuals que són el testimoni de passions, sentiments i solidaritats generalitzades capaces de transformar la percepció dels sentits de qui viu la festa. La inauguració començarà al Centre Artesà Tradicionàrius amb l'acte "L'última festa en llibertat", on es projectarà el documental domèstic inèdit sobre la Festa Major del 1935 enregistrat per Francisco Rojo. Per contextualitzar el film comptarem amb la participació de l’historiador Manuel Pérez Nespereira, de la documentalista Montserrat Garrich i dels balladors de l’Esbart Català de Dansaires. A continuació Josep Fornés conversarà amb la Sra. Teresa Rojo, filla del realitzador.
El grup de percussió Batucargol conduirà els assistents cap a l'envelat per inaugurar l'exposició! 

Aquí podeu veure un fragment de la pel·lícula: https://youtu.be/4q5PDZr9R9E

Activitat: 
Cinema / Documental
Conferència
Exposició
Horari: 
19-21h
Entitats: 
Josep Fornés, comissari exposició "Guarnir el món de festa", Fundació Festa Major de Gràcia i C.A.T (Centre Artesà Tradicionàrius)